R. & J.Brands Postduiven

Welkom bij R. & J. Brands Postduiven!

Ik ben Riekelt Brands, geboren en getogen op Urk, getrouwd met Jannie, samen hebben wij 5 kinderen (4 jongens en 1 meisje)  11 kleinkinderen en 2 honden.

     
Als klein jongetje had ik al duiven, in wijk 7 op Urk ,waar ik toen woonde,
het was daar echt een buurtsport.

Toen ik later zelf een huis kocht in deze straat, stond er nog een klein hokje op het schuurtje van de vorige bewoner, die deed daar niets meer mee.

Na een paar jaar begon het weer te kriebelen en ben ik weer begonnen,
ben toen nog lid geweest van de “Vrije Vogels” een vereniging die opgericht was voor de overnachtfond en aangesloten was bij de toenmalige afdeling Zwolle,
door te weinig leden is die vereniging weer opgeheven,
daarna lid geworden bij “Tot Weerziens”.

Hier was een vrij grote groep, die ook graag bij afdeling Zwolle wilde spelen, de afstanden waren hier verder, omdat we hier op de achterhand lagen, en na een paar jaar werd toen de vereniging “IJsselmeervliegers” opgericht.

Hierna lid geworden bij PV Flevoland i.v.m. dag en overnachtfond altijd mee te kunnen doen en dat bevalt ons tot nog toe prima.
Klik hier voor een krantenstukje uit vroegere tijden.

 


 


.

                                                               

                                                                      SEIZOEN 2017

Met ingang van 2017 vliegen wij weer op Urk, en wel op ons nieuwe adres, Roggebot 25 te Urk.

Hier wonen wij sinds eind december 2016, alle aktiviteiten in Espel noodgedwongen moeten beeindigen  en toen ook het huis verkocht en naar Urk verhuisd.

Met het overwennen van de duiven toch nog 2 duiven verspeeld, waaronder onze duifkampioen dagfond 2016 van de Friese Fondclub, wij denken gepakt door de roofvogel, want hij was net gewend op Urk, de andere was een jaarling en was ook al gewend, wij zitten hier vlakbij een natuurgbied (de witte zandvlakte) en daar zitten best veel roofvogels.

                                                             ZATERDAG 3 JUNI

11-4228776

                                                

afgelopen dinsdag ingekorfd op Limoges

3 duiven mee, deze werden gelost op vrijdagmiddag om 13.30  dus dat werd zaterdag ochtend vroeg uit de veren, al is dit voor Riekelt geen probleem, want die is altijd vroeg op, de eerste duif kwam om 10.41.01, de tweede om 10.58.08 en de derde om 12.20.38 en daarmee verdienden ze dus een 1e, 2e en 7e plaats in de NIC Urk, hier zijn wij best blij mee, mede omdat dit allemaal overgewende duiven uit Espel zijn en dan is het maar afwachten of ze in een keer naar Urk vliegen, maar ondanks dat toch een goede prestatie, dat geeft moed voor de volgende vlucht: st. Vincent de dagfondduiven gaan volgende week naar Sens, hier hebben wij niet zoveel moed, wij zijn onze beste 2 duiven van vorig jaar kwijt, de ene met overwennen en de andere op Pontoise, maar wijhopen dat de andere duiven het overnemen en toch een goede prestatie gaan neerzetten. 

 

                                                               ZATERDAG 27 MEI 2017

Wij hebben 3 duiven meegehad op Wijchen voor ons 96 km. deze moeten als alles goed gaat mee naar st. Vincent, ze waren alledrie mooi op tijd terug 2 zelfs nog in de prijzen bij onze vereniging, dus dat gaf hoop voor de 1e dagfondvlucht, gezien de hoge snelheden die gemaakt werden met zo3, maar het wachten duurde toch wel erg lang, we hadden zo'n beetje op 12.00uur gerekend, maar mooi niet dus, onze eerste kwam pas om 13.48 de tweede pas om 17.23, de derde om 18.08 in totaal kwamen er zaterdag 6 duiven door van de 17, zondag nog 6 en maandag middag nog 1, nu dus nog 4 te gaan en dit zijn toch echt geen slechten, 1 daarvan had nog niet gemist, ik hoop dat die nog terugkomt. het was echt een erge slechte vlucht, en wij hopen dat dit niet nog een keer gebeuren zal, want dan blijven er niet veel duiven meer over.

 

 

                                                    ZATERDAG 20 mei 2017

Voor de 2e keer Quievrain gespeeld, 283 km met een ZW4 wind en weer een zwartje voorop, deze dagfondduiven doen het leuk op deze vluchten,in de vereniging waren 606 duiven ingekorfd wijzelf hadden er 24 mee, hiervan 12 in de prijzen: 8, 41, 50,51,72,85,93,96,115,136,160,220 en dat met fondduiven, is toch niet gek. We hebben er nog 2 die niet gemist hebben en daardoor dus ook de aangewezen gedraaid. onze tijd was 12.22.30. volgende week gaat de dagfond ploeg mee op de 1e dagfondvlucht en er blijven er 3 thuis voor Limoges, de duiven die mee gepland staan voor st. Vincent gaan mee op de Vitessevlucht, je moet er toch de gang een beetje in zien te houden. afgelopen zaterdag is de dierenarts " Travico" in het gebouw geweest, voor mest en keelonderzoek,: alles was goed, toch wel goed deze verplichte controle ongeveer 1 x in de maand, als er dan iets is, kun je ook direkt ingrijpen. 

                                          ZATERDAG 14 APRIL 2017

De eerste Vitesse vlucht van 2017 bij afdeling Friesland, met een WNW wind, bij ons zelf geldt deze vlucht meer als africhting, ook al vinden wij het wel leuk om mee te doen, ( wij hebben geen vitesse duiven meer) . Het was toch nog een pittig vluchtje, onze duiven kwamen over het algemeen wel goed, de jaarling 16-4285998 (wat afstamming betreft een echte dagfondduif)   als 1e om 14.19.25, dit is in de vereniging goed voor een 24e plaats  met 26 mee en 10 in de prijzen een redelijk verloop we missen er nog 1, ook een jaarling, ik hoop dat deze ook nog komt. Het viel wel op, dat ze veel in groepjes kwamen, dus waarschijnlijk toch eerst nog even in Espel gekeken.

                                        ZATERDAG 22 APRIL 2017

De tweede Vitesse vlucht ook weer achter de rug 15 duiven ingekorfd 13 thuisgehouden, deze krijgen een weekje rust, deze zaten vorige week te laat, en hebben dus meer kilometers gemaakt dan de eersten, dat neem ik tenminste aan, de 1e duif was een 2jarige overnachter en zat toch nog 17e in de vereniging met 576 duiven mee, op 12.21.29 ,hij kan het dus ook op korte stukjes. van de 15 duiven 13 in de prijzen. ik denk volgende week de andere helft mee, ze moeten toch ervaring opdoen voor straks op de fond, want daar hebben we ze tenslotte voor, we zullen wel zien.

                                        Zaterdag 29 April 2017

Vandaag Heusden-Zolder gevlogen 182 km voor Urk, de wind was Z2 dus bijna geen wind, al met al wel aardig verlopen de eerste kwam om 12.16.57, en de 25e om 13.09 met 26 mee, de laatste kwam om 15.29 dus allemaal aardig op tijd, dit keer kwam er 1 overnachter als 1e en de rest van de overnachters zat in de achterhoede, de 1e was dezelfde als de vorige week, we zagen hem aankomen en dachten meteen dat hij het was, aan zij manier van vliegen te zien. In de vereniging zaten we 43e met 9 duiven in de prijzen. mijn favoriet is nog steeds de 2 jarige doffer de 867 hij zit nu al 3 keer in de prijzen, dat deed hij vorig jaar ook en toe werd hij op Blois 1e in de vereniging en 11e in Afdeling Friesland, toen was hij jaarling, dus misschien dit jaar nog beter, het enige wat tegen hem werkt is, dat onze duiven overgewend zijn uit Espel, en dat kan toch wel als nadeel gezien worden, ze kijken af en toe toch nog wel eens in Espel.

                               ZATERDAG 6 MEI 2017

Weer Heusden-Zolder ditmaal een oosten wind, dus heeft Urk meer kans op vroege duiven, en dat blijkt ook wel, bij ons zelf komen ze goed af, niet super vroeg, maar wel alles terug, een goede africhting voor de fond, wij hebben ook geen snelle vitesse duiven, maar wij komen nog wel, wacht maar tot het wat verder wordt en dan liefst niet te snel dus wind tegen, dan doen ze het bij ons beter, als ze tenminste gezond mogen blijven, ons afdak is ook klaar, dus we kunnen buiten droog zitten tijdens regen en wind.                   de jongen vliegen nu bijna allemaal, die hebben we ook weer roze gespoten, in de hoop dat de roofvogels hierdoor in verwarring raken, want er zitten er hier ook behoorlijk veel. de 867 zat weer in de prijzen dit keer de 2e van ons hok,heb hem nu dus 4 keer gedraaid,  en als 1e was er de 849, dat is Riekelt zijn  favoriet, is wel een overnachter, maar is dus wel gezond we hadden 8 van de 13 in de prijzen. dit keer maar eens de helft thuis gelaten, die gaan volgende week weer mee.

                                      ZATERDAG 13 MEI 2017

Ditmaal vlogen we Quievrain met een ZZW wind, we hebben nu weer bijna alle doffers meegegeven, op 2 na, die zaten vorige week wat aan de late kant en deze week is er weer een gepakt, door een roofvogel, ik denk boven de witte zandvlakte, want daar vliegen ze vaak over. ze beginnen steeds beter te komen, deze keer zaten we 10e in de vereniging, met 651 duiven mee en wij hadden er 17 van de 23 in de prijzen, al met al een goede africhting op weg naar de dag en de overnachtvluchten. Wat wel bijzonder was, dat de eerste 3 duiven alledrie volle broers van elkaar zijn, het zijn voor de helft dagfond duiven (vaderskant Lelyveld /van der Locht) en voor de helft overnachtfond (van der Hansz), deze doen het zo het zich laat aanzien bij een zzw wind, maar even in de gaten houden. verder zijn we best tevreden ze waren allemaal weer terug en ook nog redelijk goed op tijd en achter elkaar. De 867 zat ook weer in de prijzen, nu was hij de 4e op het hok, in de vereniging was hij 123e,  nu maar weer op naar volgende week, de fondvluchten komen steeds dichterbij en daar gaat het ons eigenlijk om, dus nog even geduld.

 

 

 

 

Real Time Analytics